Släktalbum

 


Stamföräldrarna till kennel Stersmyras SUCH SJCH Micksäterns Aztor och SUCH SJCH Uggleboets Dixi. Aztor var mitt första korthår och Dixi ägdes av Lars Thulin, Uppsala. Bilden är tagen vid påsk 1996. Aztor var efter SUCH SJCH Gangster och SUCH SJCH Patastigens Aiza. Farfar var Unos Rothenuffeln. Om Unos smått unika avelsinsatser kan man läsa mer om i Svensk Vorsteh nr.2 1998. Dixi var dotter till SUCH Eddy och SUCH Cintha ägd av Lambart von Essen. Nio veckor efter påsken nedkom Dixi med två tikvalpar vid namn Hánnie och Hexa. Hánnie tog sitt dubbelchampionat redan som treåring medan Hexa som ständigt hade hyss och rackartyg för sig tog lite längre tid på sig för att uppnå en 1 Ökl och få sitt SUCH. Aztors starka sidor var vattnet, förarkontakten och apportviljan. Att bära räv, grävling eller försöka frakta hem en stor råbock beredde honom endast glädje. En av Dixis starka sidor var hennes utmärkta reviering, vilken Lars Thulin skattar högt hos en stående fågelhund och som han alltsedan våra första möten påtalat vikten av för mig.
 

 


SUCH Luthagens Hexa

Dotter till Aztor och Dixi. Hexa parades sedan med SUCH Geggens Simson 2001 och med

SUCH Jazzamarkens Krabat 2004
 


SUCH Geggens Simson

uppfödare Georg S Johanssen Norge, äg. Agneta Kristiansson

Simson är son till Xorro KS von der Hansaburg och Alkärrets Dunja som i sin tur är dotter till Geggens Nadja.
 


Xorro KS von der Hansaburg

Uppfödare och ägare Hubertus Högeman Friesoythe, Tyskland. Kännetecknande för hundar från Hansaburg är deras höga vattenpassion och goda fältegenskaper. Xorro är brunskimmel men har syskon som är svartskimmel.
 


Hella KS von Gleistal uppfödare och ägare Gerhard Kirbst, Tyskland.

Hella är farmor till Stersmyras Cato och Cressy. Hon var den första utom-Tjeckiska hund på 42 år som vann det åtråvärda Steinlitz memorial prize. Provet dit man inte kan anmäla sig. De tio (10) bästa korthårs-ekipagen i världen bjuds in av Tjeckiska kh-klubben. Gerhard har lyckats med den enorma bedriften att bli inbjuden med två hundar, Hella och hennes son Polo, Cato och Cressys pappa.

 


Stamhund i kennel Geggens, Norge Birko von Ellerbruch född 1965.

Köptes in till Norge som avelshund av Georg Johanssen påsken 1967.
 


Birko
i stånd för singelripa på högfjället i Meråker påsken 1968. Han erhöll här 2 AK, ingen hund fick 1:a pris.
 


Alkärrets Dunja
, mor till Simson. Uppfödare Lena Fagerström och Arne Johansson.
 


Geggens Nadja
, mor till Geggens Dunja. Nadja är alltså mormor till Geggens Simson

 


Falc von Der Uhlenburg,
parades med Geggens Nadja och det är alltså mor och far till Geggens Dunja, Wiljas farmor

 


Geggens Farah
, född 10 april 1979, mor till Geggens Nadja